La politica de privacitat de Whatsapp

Darrerament hi ha molt d’enrenou amb tota una sèrie de canvis en la Política de privacitat que Whatsapp vol dur a terme durant aquests primers mesos de l’any.

Aquesta política ha anat canviant durant els anys, i, si accedim a la seva plana web ho podrem veure. Trobem diverses versions i la darrera és de dia 4 gener de 2021.

La majoria de vegades, acceptem aquestes polítiques o condicions sense llegir-les completament, és per això que us deixem el següent enllaç, on les podreu veure.

Hem de tenir present que Whatsapp forma part de Facebook des de l’any 2014, quan Mark Zuckerberg ho va comprar, amb l’interès principal de millorar els serveis a nivell tècnic i extreure estadístiques d’ús. Però aquestes polítiques no són les mateixes per tots els països, i això és el que ha dut més confusió.

Totes aquestes modificacions que introdueixen, per a les persones usuàries a nivell europeu no suposen grans canvis, degut a què el Reglament de Protecció de Dades que apliquen aquests països és molt més estricta.

Les dades que ja recopilava Whatsapp i compartia amb Facebook eren: número de telèfon, prefix del país, sistema operatiu i versió, usos de l’aplicació (darrera connexió, quan es va registrar…), marca del dispositiu, companyia telefònica, entre d’altres.

Els canvis que introdueixen ara suposen que aquestes dades es mostrin més detallades: quan de temps estem connectats, cada quan actualitzem la informació, amb qui xerrem, i, també, recopila els telèfons dels nostres contactes.

Tot i així, a nivell europeu, des de la companyia, han especificat que malgrat compartir aquesta informació, les empreses que formen part de Facebook no en poden fer ús, per exemple, per fer-nos arribar publicitat.

En canvi, pel que fa a les persones usuàries no europees, les modificacions que els hi afecten estan relacionats amb la informació personal que es pot compartir. La nova política indica que si s’utilitza Whatsapp per parlar amb empreses, la companyia pot enviar informació sobre aquestes interaccions, i qui la rebrà serà Facebook i la seva família d’empreses.

En definitiva, Whatsapp ja recopilava informació sobre nosaltres però ara la detallen més, i els canvis importants d’aquesta darrera actualització afecten principalment a les persones usuàries no europees.

Estigues al dia, inscriu-te al nostre butlletí