“COS‐SOS”.Deconstruccions.

Taller de creació col∙lectiva amb perspectiva intercultural i de gènere. Joc escènic, moviment, diàleg, debat, inclusió, visibilització i canvi.

Proposem un viatge, a través el cos i el joc dramàtic, per explorar i qüestionar imatges a través de les dinàmiques de la creació col·lectiva des de la perspectiva de gènere. El taller acull un primer espai de reflexió on s’evidenciaran les identitats que ens són atorgades tant pel que fa al gènere: construccions simbòliques de la feminitat i masculinitat, com els associats a diferents col∙lectius dins la societat i els canals de ficció. Rastrejarem els relats que ens són imposats a través dels estereotips i pressions socials, el cinema, televisió i publicitat, posant en evidència la necessitat de construir noves imatges que trenquin amb els rols atorgats.

Partirem del concepte Deconstrucció, segons Jaques Derrida, que agafa el terme per posar en dubte els dualismes en el qual es privilegia un dels elements i s’amaga l’atre. El terme aprofita per qüestionar una sèrie d’estructures “sòlides” que ens han estat imposades. Serà des d’aquest posar en dubte que poguem reeixir noves lectures i relats, visibilitzant-les i reivindicant-les.

La proposta, plantejada en format d’àgora (espai comunitari i de debat) busca generar un espai híbrid de creació amb l’objectiu de reforçar i visibilitzar les múltiples visions sobre una mateixa realitat.

Tallerista: Anna Berenguer. Actriu, creadora, comunicadora i performer. Llicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona i en Comunicació Audiovisual per la UAB, cursa també el Màster d’Estudis Teatrals. És membre fundadora de la LAminimAL Teatre, companyia que des de fa sis anys treballa a partir de la creació col·lectiva i que ha portat els seus muntatges a Festivals internacionals com Festival Santiago Off de Xile, Fira Tàrrega, Fringe Madrid, Temporada Alta o Festival Grec de Barcelona. Com a intèrpret també ha treballat al Teatre Nacional de Catalunya amb “Esquerdes, Parracs, Enderrocs” amb direcció de Carles Santos i Jordi Oriol. Conceptualitza i realitza les performance sobre l’obra de Joan Brossa al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Com actriu participa a diversos espectacles que s’han pogut veure a sales com el Matadero de Madrid, Sala Beckett de Barcelona, Sala Barts, La Seca Espai Brossa així com a Festivals com Russafa Escènica i el Festival Internacional d’Erbil, al Kurdistan. Com a creadora  estrena la performance “The Louis XV room” al Festival Insòlit de Palma 2018 i “Cavaràs trinxeres”, peces que juguen amb la multidisciplinarietat dels llenguatges artístics.  En l’àmbit de la docència forma part de diveresos projectes artístics, tant per infants com per a adults, a centres com la Universitat de Barcelona i escoles superiors d’Art Dramàtic. De la unió de la comunicació i la interpretació sorgeix la necessitat d’impartir tallers culturals. Espais que parteixen de la necessitat generar el debat i la reflexió col·lectiva per a multiplicar les mirades sobre la realitat que ens envolta i poder accionar d’aquesta manera des de les eines que ens dóna l’art.

– Dissabte 16 de març

– 12 a 14h

– Activitat gratuïta

– Taller dirigit a dones

-Activitat compatible amb l’horari del Servei Tempsxtu

– Inscripcions: flassaderstallers@gmail.com