Linux: Què és?

Alguna vegada heu sentit a parlar del Sistema Operatiu Linux? I del software lliure o de codi obert? En aquest article us explicarem què vol dir tot això.

Començarem dient que un sistema operatiu és el conjunt de programes que ens ajuden a utilitzar els ordinadors, dispositius mòbils o, fins i tot, rellotges intel·ligents.

En l’actualitat trobem tres sistemes operatius principals: Windows, Mac i Linux. Aquest darrer, el qual procedirem a explicar, és el més desconegut.

Linux és el nom que reben els programes de codi obert. Què vol dir això? Doncs que és un model basat en la col·laboració, i persones d’arreu del món poden participar en el seu desenvolupament. El seu propòsit final no és monetari, és per això que va lligat a software lliure o gratuït.

És a dir, ens trobem davant un conjunt de programes que ens serveixen per gestionar el nostre ordinador i de manera gratuïta. Tot això té un però, i és el fet d’haver de tenir certs coneixements informàtics per utilitzar-lo. A continuació us deixem un petit vídeo on s’explica de manera senzilla.

Estigues al dia, inscriu-te al nostre butlletí