Alliberar espai a Whatsapp

Les imatges i arxius multimèdia que rebem mitjançant els xat i grups de WhatsApp s’han apoderat de la memòria del nostre dispositiu, tant que possiblement sigui l’aplicació que més espai ocupi al nostre dispositiu mòbil.

Si volem eliminar aquestes imatges, GIFs, vídeos, localitzacions, contactes o missatges que anem rebent al WhatsApp, podem esborrar-los de forma ràpida i senzilla des dels paràmetres de l’aplicació, sense haver de recórrer a aplicacions de tercers o haver de gestionar-lo mitjançant l’explorador d’arxius del dispositiu.
Es pot indicar quin tipus d’arxiu esborrar (per exemple només els àudios) o eliminar tot els arxius multimèdia mantenint els missatges de text, ubicacions i contactes…

Per això tan sols hem d’anar a WhatsApp> Configuració> Ús de dades i emmagatzematge> Ús d’emmagatzematge. Allà veurem totes les nostres converses i l’emmagatzematge que està ocupant cada un. Ara només s’ha de seleccionar la conversa a la que volem alliberar espai, prémer sobre ella i apareixen tots els arxius que ocupen cada una.

Prement a Administrar missatges, podem desmarcar el tipus d’arxius que no volem eliminar. Normalment apareixen tots seleccionats per defecte, i si no es volen esborrar tots els missatges, s’han de desmarcar aquells que interessi conservar. Seguidament s’ha de prémer a Eliminar missatges.

Alliberant espai amb iOS

Per a aquelles persones que utilitzen iPhone, existeixen dos altres mètodes de fer-ho:

Al primer, s’ha de lliscar a l’esquerra del xat que volem alliberar. Es prem als punts suspensius i tot seguit a “Buidar xat”. Al confirmar l’acció, s’eliminen tots els missatges, així com les fotos, vídeos, enllaços i documents que hi hagi a la conversa.

Hi ha un altre apartat que permet tenir una mica més de control i filtre de les coses que esborrem. Per fer-ho, s’ha d’obrir la Configuració> Emmagatzematge i dades> Gestiona emmagatzematge. Aquí es troben nombroses opcions per netejar WhatsApp.

En primer lloc, es mostra un gràfic amb l’espai que ocupa WhatsApp al dispositiu, seguit de l’espai total ocupat i finalment l’espai lliure que hi ha. A continuació, hi ha un apartat dedicat als arxius de més de 5MB, que generalment estarà ocupat per vídeos. I just a sota un altre per a arxius reenviats moltes vegades (típiques coses virals que manen a molts grups).

  • A cada xat de WhatsApp podem fer neteja per deixar l’iPhone amb més espai lliure. Per a això, cal seguir aquests passes:
  • Obrir un xat on es vulgui eliminar contingut.
  • Prémer a la part superior, on apareix el nom.
  • Anar a Arxius, enllaços i documents.
  • Aquí és on es seleccionen els enllaços, arxius i documents per esborrar.

Amb aquests mètodes, podràs netejar d’espai d’emmagatzematge tant del teu Android com iPhone. Això sí, abans de fer res, ens hem d’assegurar que hem guardat tot el que necessitem.

Estigues al dia, inscriu-te al nostre butlletí