TWITCH

Què és Twitch?
És una xarxa social de vídeos en format streaming. És a dir, no es poden gravar vídeos, editar-los, i després pujar-los. Tots els vídeos que hi ha a Twitch es graven i s’emeten en directe, encara que es poden mantenir gravats fins a dos mesos (segons les condicions d’afiliació o soci de Twitch) però no es guarden de manera permanent. No fa falta pujar directes per a utilitzar Twitch. Pots entrar com a persona espectadora per a veure les transmissions dels/les streamers més famosos/es i seguir als/les que més t’agraden. Fins i tot, pots fer-te subscriptor dels teus canals favorits pagant una quota mensual. A més Twitch és una plataforma on pots comprar jocs.

Què es pot trobar a Twitch?
Com hem comentat, els canals de més èxit de la plataforma, i els més visitats, estan dedicats als videojocs: gameplay, partides en directe, tornejos, speedruns (intents d’acabar els jocs el més ràpid possible), trucs, consells, lliçons per a aprendre a jugar, etc. A més, de tant en tant Twitch retransmet programes de televisió complets per temps limitat.

En quins formats està disponible?
Aquesta plataforma es pot utilitzar en qualsevol navegador des de la seva pàgina web. També existeix una app per a iOS i Android, així com una aplicació per a Windows i Mac. A més Twitch està integrat en els dispositius FireTV, Chromecast i Apple TV, i en les consoles PS4 i PS5, Xbox One, Xbox One Sèries X i S, i Shieldde NVIDIA. Des d’aquestes consoles es pot transmetre vídeo al teu compte de Twitch. També és possible utilitzar-ho dins de moltes plataformes de jocs de PC com Origin, UPlay, Steam, Minecraft, etc.

Donar-se d’alta a Twitch
Crear un compte en Twitch és molt senzill i gratuït. Només has d’accedir al seu web o instal·lar una de les apps que hem comentat abans. Tocant en el botó Registrar-se accediràs al formulari on només hauràs de posar el teu nom d’usuari, contrasenya, edat i email.

Utilitzar Twitch com a espectador
La majoria de la gent utilitza Twitch per a veure streamings, és a dir, vídeos en directe. Es pot utilitzar sense crear un compte, però no podràs guardar els teus canals favorits ni aprofitar la majoria de les seves funcions. Per això convé crear un compte gratuït com hem explicat en el pas anterior.

Què pots fer en els directes?
En la part central hi ha el vídeo. Si és en directe, apareixerà una icona en vermell que ho indica. En els canals hi ha directes antics, però es conserven només dos mesos, excepte uns certs vídeos molt destacats. Si toques en la imatge podràs canviar la seva qualitat, veure-ho a pantalla completa, o en manera teatre, amb fons negre. A la dreta tenim el xat per a comentar el vídeo amb la persona creadora i amb altres espectadors/es que l’estan veient en el mateix moment. En la part inferior del vídeo tens l’opció de seguir al canal, per a rebre notificacions quan hi hagi directes i ficar-lo en la teva llista de canals favorits. Finalment podem compartir el vídeo o denunciar-lo, si veiem alguna cosa que ens sembla il·legal o va contra les normes de Twitch, com insults, discriminació, etc.

Estigues al dia, inscriu-te al nostre butlletí