Tres elements bàsics de disseny per tenir en compte als teus documents

Color

Digues “no” a utilitzar molts de colors. Moltes organitzacions volen utilitzar massa colors diferents en els seus dissenys i això crea un embolic caòtic. Si voleu utilitzar una paleta de colors diferent de la vostra marca, utilitzeu una eina com Color Picker, Coolors o Color Hunt per definir un esquema de colors impressionant i manejable.

D’altra banda, el més probable és que si es dissenya per a una organització, ja tingui una paleta de colors que representi la marca. S’ha d’assegurar incorporar els colors de la marca als dissenys. Això facilitarà que les persones puguin identificar les publicacions.

Tipografía

Els tipus de lletra poden ser molt potents: poden donar un to i explicar una història. És fonamental tenir en compte el context del contingut a l’hora de seleccionar una font.

També s’ha d’intentar limitar la quantitat de tipus de fonts que s’apliquen. Com s’ha esmentat, els tipus de lletra tenen molta potència, però això no vol dir que els hàgim d’utilitzar en excés en els nostres dissenys. Utilitzar massa tipus de lletra o difícils de llegir, provocarà confusió per al públic. Google Fonts us permet cercar fàcilment famílies de tipus de lletra que es poden descarregar gratuïtament.

Estructura

No tingueu por de l’espai en blanc, ja que no significa necessàriament que sigui un espai sense contingut. Vol dir, simplement, un espai buit i no necessàriament ha de ser dolent. S’ha d’aprofitar l’espai addicional per passejar entre el text i les imatges. Això no només fa que el disseny sigui més atractiu visualment, sinó que facilita l’escaneig, la lectura i la comprensió. L’espai en blanc és elegant, senzill, però sofisticat i atractiu.

L’alineació del text és molt important. No tot el text i les imatges han d’estar centrats en el disseny, s’ha d’assegurar que l’alineació sigui coherent i no desvirtuï el missatge. Si es selecciona una alineació a una banda, el resultat transmetrà una sensació d’unicitat.

Utilitzant tots els elements que s’han comentat, també s’ha de tenir en compte que els dissenys siguin fàcils d’entendre. Això inclou seleccionar imatges, tipus de lletra i colors que tinguin sentit en context.

Com diu la dita de Mies van der Rohe, menys és més. De vegades, no cal afegir un munt de colors, elements o tipus de lletra per fer arribar el vostre missatge.

Estigues al dia, inscriu-te al nostre butlletí