HISTÒRIA DE MACOS

En aquest article presentarem i donarem a conèixer, de manera resumida, la història i evolució del sistema operatiu MacOs.

El 24 de gener de 1984, Steve Jobs va fer la presentació del primer Macintosh. Aquest petit ordinador personal va revolucionar el concepte del què s’entenia per informàtica en aquella època. Presumia d’una interfície amigable per a l’usuari, que permetia manejar-lo. Va ser el primer ordinador que tenia finestres i un ratolí per a fer clic en els elements i moure’ls per l’escriptori. A més, incorporava aplicacions creatives per a poder pintar i dibuixar, encara que les pantalles eren en blanc i negre. Aquest sistema, anomenat System 1, ja tenia la barra de menús i el ‘Finder’ que a dia d’avui encara es conserven.

Les versions posterior mantenien l’estètica i el nom, canviant la numeració, i anaven incorporant millores en el rendiment, funcionalitats i compatibilitat amb dispositius d’altres empreses. Quan arribaren a la versió 7.6, fou quan es produí el canvi de nom, i passà a ser Mac OS 7.6. A partir d’aquí, es varen anar incorporant opcions, com pot ser el suport a pantalles de color, la possibilitat d’aplicar temes segons les preferències de les persones usuàries i gravar CD’s des del propi ‘Finder’, entre d’altres.

A poc a poc, en les següents versions, s’anaren incorporant més elements i una interfície totalment redissenyada. Fou en el 2001 quan el sistema es començar a anomenar Mac Os X, nom genèric que es manté fins a dia d’avui, però canviant el nombre de la versió i afegint-li un nom relacionat amb animals felins o amb llocs de Califòrnia.

A continuació us deixem un vídeo on podreu veure la seva evolució.

Estigues al dia, inscriu-te al nostre butlletí