Cercar i trobar arxius segons l’extensió

Algunes vegades ens pot passar que oblidem el nom que li vam donar a una imatge o arxiu, però si que sabem en quin format ho guardem. Avui refresquem els trucs que ens ofereixen una major productivitat quan ens posem davant de l’ordinador i que serveixen per trobar els arxius per la seva extensió d’una forma més ràpida que la d’anar explorant carpeta per carpeta.

Què és l’extensió d’un arxiu?
Podem definir-la com un nom agregat després del punt que defineix les característiques i naturalesa de l’arxiu. Podríem dir que l’extensió de l’arxiu és la que indica quin tipus de contingut conté.

Com buscar i trobar arxius segons la seva extensió a Windows
El sistema operatiu Windows funciona perfectament per buscar documents i arxius d’una manera senzilla i útil:

  1. Situeu-vos a la carpeta o disc dur en el qual es desitja buscar el seu arxiu. En cas de no saber el lloc on es troba, adreceu-vos a Equip.
  2. A la part superior dreta de l’explorador de Windows apareix la casella per cercar, és aquí on s’ha d’escriure la informació que desitgem trobar.
  3. En aquest cas, com es vol cercar una extensió, s’ha de fer la recerca posant primer un punt davant. Per exemple, suposem que és png, aleshores en aquest cas s’haurà d’escriure .png (agregant el punt al principi). Per començar la cerca premeu la tecla Enter.
  4. Depenent de si s’ha seleccionat una carpeta amb pocs documents o una localització amb molts d’arxius, la durada del procés pot variar. S’ha d’esperar fins que apareguin en pantalla tots els resultats.

Utilitzant aquest mètode es poden localitzar fàcilment els arxius per la seva extensió i des de qualsevol carpeta. Això és una cosa especialment útil en el cas que es vulguin cercar documents i arxius en formats específics, com pot ser el cas de les imatges, vídeos o documents de Word, Excel, etc.

Buscar i trobar arxius segons la seva extensió a MacOS
Per a les persones que utilitzin Mac, hi ha altres opcions diferents per trobar els arxius. Un cop ens situem dins el Finder, es tracta de prémer la combinació de tecles cmd + F.

Un cop teclejat el “tip” cmd + F de la mateixa manera que veiem a la imatge superior, ens apareix una barra de cercador que rastrejarà tots els arxius que tenim en el nostre Mac mitjançant les primeres lletres que comencem a escriure.

Normalment, quan comencem a fer servir un ordinador, no hem de recórrer a aquest tipus de tips per trobar documents o arxius emmagatzemats, ja que al principi se’n solen tenir pocs, però amb el temps d’ús la nostra màquina s’omple de contingut de tot tipus i és més senzill i productiu trobar-lo si utilitzem aquests trucs, que buscant carpeta a carpeta el document.

Estigues al dia, inscriu-te al nostre butlletí