Novetats de Windows 11

El passat 5 d’octubre es presentà la nova versió del sistema operatiu Windows. Es tracta de la versió Windows 11, una actualització gratuïta que arribarà a totes aquelles persones usuàries que comptin amb un ordinador amb Windows 10 i que compleixin amb una sèrie de requisits (detallats a continuació), o la podrem trobar en els dispositius nous que surtin a la venda.

Els requisits necessaris per a poder rebre l’actualització són:

 • Processador: 1 giga Hertz o més ràpid amb dos o més nuclis a un processador de 64 bits compatible.
 • Memòria Ram: 4 GB.
 • Emmagatzematge: 64 GB.
 • Firmware del sistema: UEFI, amb arrancada segura.
 • TPM: mòdul de plataforma segura (TPM) versió 2.0.
 • Targeta gràfica: compatible amb DirectX 12 o posterior.
 • Pantalla: d’alta definició (720p) de més de 9” de diagonal, amb canal de 8 bits per color.
 • Connexió a Internet: requereix un compte de Microsoft i connectivitat a Internet.

Disposeu de tota la informació més detallada a la pàgina de Microsoft.

Així mateix, per la dificultat de reconèixer si disposem de tots aquests requisits mínims, Microsoft ha creat una aplicació que ajuda a comprovar l’estat del nostre dispositiu i ens informa de si podrà executar el nou sistema.

Per descarregar l’aplicació podem dirigir-nos al següent enllaç, guardar l’arxiu i dur a terme la instal·lació per, finalment, executar-ho i que ens doni el resultat.

Les novetats més destacables que trobarem a aquesta nova versió, són:

 • Disseny i experiència d’ús simplificats. L’objectiu és potenciar la productivitat i inspirar la creativitat.
 • Una experiència unificada a través de tots els dispositius. El nou botó d’Inici té especial protagonisme, ja que es recolza en el núvol i Microsoft 365 per a mostrar els arxius recents sense importar en quina plataforma o equip s’estaven utilitzant anteriorment, fins i tot si es tracta de dispositius Android o iOS.
 • Personalització de l’espai de treball. Els nous ‘Snap Layouts’, ‘Snap Groups’ (els mètodes d’organització de finestres de Windows) i la gestió d’Escriptoris en Windows 11 faciliten la multitasca perquè cada usuari ajusti el seu espai de treball a les necessitats que tingui a cada moment.
 • Integració de Teams en la barra de tasques. Això permet als usuaris connectar-se de manera instantània mitjançant text, xat enriquit, veu o vídeo amb qualsevol persona i en qualsevol lloc a través de Windows, Android i iOS.
 • Millora en l’experiència de joc. Windows 11 ofereix diferents funcionalitats amb les quals gaudir dels jocs en l’ordinador.
 • Ginys. Gràcies al nou feed personalitzat impulsat per Intel·ligència Artificial, es pot disposar de la informació més rellevant directament al seu Escriptori.
 • Nova Microsoft Store.
 • Reforç a la seguretat. Disposa de noves tecnologies de seguretat integrades que afegeixen protecció, com el xip fins al núvol. Per a això, Windows 11 ofereix un sistema operatiu preparat per a ‘Zero Trust’, que protegeix les dades i l’accés en tots els dispositius.
 • Accessibilitat. Amb noves millores d’accessibilitat creades per i per a persones amb discapacitat.
 • Velocitat, eficiència i experiència d’ús. Gràcies a la interacció tàctil, a les possibilitats d’ús del llapis digital i a les instruccions de veu.
 • Treball híbrid. Ofereix una experiència d’ús adaptada a la realitat actual, segura per disseny, i familiar per als departaments de Tecnologia de la Informació, de manera que puguin implementar-ho i administrar-ho d’una manera senzilla.

Estigues al dia, inscriu-te al nostre butlletí