Què és figma

Figma és una aplicació per a dissenyar interfícies que s’executa al navegador, però en realitat és molt més que això. Probablement la millor aplicació per a projectes de disseny col·laboratiu en equip.

Aquesta aplicació conté totes les eines necessàries per a la fase de disseny de el projecte, incloses les eines vectorials amb les que podem realitzar il·lustracions vectorials o maquetar documents, com per exemple un fulletó o un currículum.

Figma funciona en línia, es pot utilitzar al navegador encara que també hi ha una versió d’escriptori per a Windows i MacOS. Encara que es tinguin instal·lades aquestes aplicacions, si es perd la connectivitat, es pot seguir treballant en qualsevol document ja obert.

La funció característica de “sempre en línia”, li proporciona una de les seves millors fortaleses. Una d’elles és que Figma permet la col·laboració en viu i a temps real. Tant la persona usuària com les integrants del equip poden iniciar sessió a la vegada i fer canvis a un disseny al mateix temps sense necessitat d’estar sincronitzades alhora.

A més de tota aquestes eines de col·laboració a temps real, també es poden deixar comentaris directament a l’àrea de treball.

Figma permet crear biblioteques de components reutilitzables als que tot l’equip té accés. Els components li donen a les persones usuàries un avantatge en qualsevol sistema de disseny existent. A més disposa d’una gran comunitat en la qual es comparteixen una gran quantitat de plantilles per a tot tipus de dissenys.

En conclusió, Figma és una aplicació basada en navegador per dissenyar des de disseny web, cartelleria, documents a il·lustracions vectorials. Actualment és una de les eines líders en la indústria per a dissenyar.

Estigues al dia, inscriu-te al nostre butlletí