TIPS PER DOMINAR GMAIL

Gmail és un dels serveis de correu electrònic més emprat en el món i té certes utilitats que poden passar desapercebudes per a moltes persones usuàries i gràcies a les quals moltes tasques esdevenen més senzilles. Amb alguns trucs i consells pots aconseguir que el teu compte de Gmail sigui més àgil i funcional.

Anul·lar missatges de subscripció
Si estem rebent missatges d’alguna subscripció que hem fet fa temps, però el volum ha anat augmentant i ja no resulten d’utilitat, l’opció més recomanable és anul·lar aquestes subscripcions, ja que l’única cosa que fan és ocupar memòria que podria ser emprada per a coses més importants.

Per a aconseguir-ho, s’ha d’observar que, en tots els correus d’aquest tipus, en la part superior, al costat de l’adreça de correu, o a la part de baix i en lletra petita, ha d’aparèixer un botó que posa una cosa similar a Donar-se de baixa. Aquí és on s’ha de prémer per no rebre més correus.

Si es troba un missatge d’aquest tipus i no té cap lloc on anul·lar la subscripció, es pot bloquejar donant clic en els tres punts de la cantonada superior dreta del missatge. Es mostrarà un menú emergent amb diverses opcions, que inclouen bloquejar al remitent i reportar el missatge com correu brossa. En fer clic en aquesta opció, Gmail bloquejarà aquests missatges en el futur.

Filtrar missatges
Es poden filtrar missatges per a mantenir-los en un ordre determinat, sobretot si es reben molts correus al dia. És una cosa que farà més còmoda la identificació dels missatges que es van rebent. Les passes a seguir, són:

 • Primer fer clic en la icona de Configuració (apareix a dalt amb forma d’engranatge).
 • Triar Veure tots els ajustos.
 • Obrir la pipella Filtres i direccions bloquejades.
 • A continuació, seleccionar Crear un filtre.
 • En aquest moment s’ha d’emplenar el formulari que surt, al nostre gust. És a dir, es pot crear per a aquells correus que continguin una paraula determinada o amb una grandària precisa i fins i tot aquells que tenen un arxiu adjunt.

Verificació en dues passes

És molt convenient activar l’autenticació en dues passes, ja que és la millor manera per a protegir el compte de Gmail de possibles atacs.

Vegem com es fa:

 • Iniciar la sessió des de la següent direcció: myaccount.google.com
 • Fer clic en la pipella Seguretat.
 • Prémer en Verificació en dues passes i a Començar.
 • Ingressar la contrasenya de Google per a confirmar que som nosaltres.
 • Fer clic en Proveu-ho ara.
 • Tocar Sí en la finestra emergent de Google que apareix en el telèfon o tauleta.
 • Confirmar el número de telèfon com una opció de suport en cas que Google no funcioni.
 • Ficar el codi que s’ha enviat per missatge de text al telèfon intel·ligent i seguidament prémer sobre Següent.
 • És el moment de prémer a Activar per a habilitar l’autenticació de dos factors.
 • Després d’això ja està activada l’autenticació de dues passes.

Desfer un missatge enviat

És comú també detectar errors en un correu electrònic, una vegada que ja li hem donat al botó d’enviar. Gmail té una opció molt interessant que es basa en desfer aquesta acció amb un petit missatge emergent situat en la part inferior de la pantalla de visualització. De manera predeterminada, només es tenen 5 segons després d’enviar un missatge per desfer aquesta acció, però es pot allargar aquest temps fins a 30 segons, realitzant les passes següents:

 • Entrar a Configuració i després prémer a Veure tots els ajustos.
 • A la pipella General hem d’observar que la quarta opció que apareix és Desfer enviament.
 • En aquest punt es pot ajustar entre 5, 10, 20 o 30 segons en el menú desplegable i els canvis es guardaran automàticament.

Redacció Intel·ligent

La redacció intel·ligent utilitza el text predictiu i suggereix frases en el moment en el qual estem escrivint un correu. Podem aprofitar aquestes composicions automàtiques per a anar completant el que estiguem escrivint. Alhora, Gmail té un sistema (Smart Compose) per a aconseguir que els nostres missatges estiguin perfectament escrits i amb la gramàtica adequada. Aquesta funció ve activada de sèrie en tots els Gmail, encara que es pot desactivar si no estem conformes amb el que ens ofereix.

Avís de llegits

Gmail no té cap forma sonora o altres tipus d’avís, per notificar l’arribada de nous missatges. El que sí que podem fer és habilitar una icona de notificació per a ajudar-nos. Això s’aconsegueix de la següent manera:

 • Anar a Configuració i Veure tots els ajustos.
 • Triar la pipella Avançades.
 • Al final de la llista d’opcions veurem que apareix Icona de missatge sense llegir.
 • Hem d’habilitar aquesta opció i després prémer a Guardar canvis.

Complements de Gmail

Si entrem a Gmail des de la web, veurem com a la part dreta de la pantalla apareix minimitzada una secció d’aplicacions que podem obrir com pot ser Calendari, Keep, Tasques o Contactes. Si fem clic en el + de la part inferior podrem agregar noves eines per a completar tot això, com ara Zoom, Box, Slack o Dropbox entre altres.

Estigues al dia, inscriu-te al nostre butlletí