AJUSTOS RÀPIDS DE SEGURETAT EN ANDROID

En el nostre telèfon guardem informació delicada i sensible, des dels comptes del banc, al número de la targeta de crèdit, passant per fotografies. Per aquest motiu no hi ha res com protegir-se.

Per a ajudar a mantenir-nos segurs, hi ha diverses aplicacions i eines disponibles en Android que poden convertir un telèfon intel•ligent en un búnquer antipirates.

Els telèfons Android tenen diverses eines internes que pots activar perquè el dispositiu sigui més segur. Per a ajudar-te, aquí tens 4 ajustos que pots canviar, per a fer-lo més segur:

 • Canviar els permisos de les aplicacions: Per a realitzar unes certes funcions, les aplicacions busquen el teu permís per a accedir a detalls sensibles. La majoria de les vegades aquests permisos estan relacionats amb el bluetooth, contactes, càmera, micròfon i ubicació.
  Com les aplicacions no poden funcionar correctament sense tenir permís, la majoria concedeix l’accés a informació sensible només per a accedir a les funcions de l’aplicació. Algunes de les aplicacions no s’usen tan sovint, però així i tot poden accedir a les teves dades confidencials.
  Per a canviar els permisos d’unes certes aplicacions, pots anar a Ajustos > Aplicacions i notificacions > prem en l’aplicació per a veure i canviar els permisos que has concedit.
 • Activa Google Play Protect: Google Play Protect comprova les aplicacions quan les instal•les. També escaneja periòdicament el teu dispositiu. Si troba una aplicació potencialment nociva, pot desactivar l’aplicació fins que la desinstal•lis o enviar-te una notificació per a aconsellar-te que l’eliminis. En casos greus, elimina l’aplicació automàticament. En la majoria dels casos, si es detecta una aplicació nociva, rebràs una notificació indicant que l’aplicació ha estat eliminada.
  Google Play Protect està activat per defecte en tots els telèfons intel•ligents Android, però si per error està desactivat, pots activar-ho anant a Ajustos > Contrasenya i seguretat > Privacitat > Google Play Protect
 • Activar Cercar el meu dispositiu: Google ofereix la funció Cercar el meu dispositiu en tots els dispositius Android, incloent el telèfon, la tauleta i el rellotge intel•ligent Wear US. Aquesta funció et permet rastrejar, bloquejar o esborrar el teu dispositiu en cas de robatori o pèrdua.
  La funció pot ajudar-te a recuperar el teu dispositiu o, en el pitjor dels casos, pot ajudar-te a esborrar totes les dades perquè no caiguin en mans equivocades. La funció ofereix un pla de suport per a mantenir el seu dispositiu i les seves dades fora de perill en cas de circumstàncies inesperades.
 • Limitar el contingut visible en la pantalla de bloqueig: Amb el llançament d’Android 5.0, Google va afegir una funció que permet als usuaris interactuar amb les notificacions directament des de la pantalla de bloqueig. Encara que la funció és bastant útil i molts usuaris la troben convenient, també pot ser una gran preocupació per a la privacitat. Si tens aquesta funció activada, qualsevol pot interactuar amb els missatges sensibles i altres notificacions del teu telèfon intel•ligent fins i tot quan està bloquejat.
  Per a amagar la informació sensible de la teva pantalla de bloqueig, pots anar a Ajustos > Aplicacions i notificacions > Notificacions i desactivar “Notificacions sensibles”.

*Les indicacions per activar cada un dels ajustos, són orientatives, ja que depenen del mòbil i la versió d’Android.

Estigues al dia, inscriu-te al nostre butlletí