III CICLE DE CONFERÈNCIES: DE CARN I TERRA: EXPLORANT ELS LÍMITS

>>> Línia de Pensaments Crítics

Per tercer any consecutiu, dintre de la nostra Línia de Pensaments Crítics, organitzem aquest cicle per a reflexionar sobre problemàtiques contemporànies al nostre propi context. La mesura humana, individual, personal: la carn vs. la mesura geogràfica, col·lectiva, territorial: la terra. Enguany abordarem el concepte de límit per reflexionar sobre les friccions entre les expectatives i les possibilitats dintre de l’actual sistema.

Analitzarem el col·lapse i abatiment generalitzat del nostre temps; ho farem des de mirades ben diferenciades cercant altres paradigmes possibles i punts de vista complexos i crus però, tant de bo, també esperançadors:

Tres dimarts de juny, de 19.00h a 20.30h:
 04/06 > Ivan Murray: PLANETA TERMINAL O CAPITALISME TERMINAL. Una mirada des de les Illes Balears

Reflexió sobre la sortida de la crisi de 2008 i l’acceleració de la degradació planetària. Les transformacions del capitalisme global i les seves múltiples turbulències. Context global, mirada local.


11/06 > Maria Gómez: FINS ON ARRIBA LA CIUTAT. Fronteres de gènere en l’ús de l’espai públic

Una proposta d’anàlisi des de l’urbanisme feminista, apropant-nos al fet quotidià i les apropiacions de l’entorn, que organitzen l’espai públic en funció del gènere. Percepció de la seguretat o inseguretat en l’espai públic, redefinició del paisatge urbà i dels usos, funcions i activitats als a l’espai públic i altres conceptes que defineix el model de ciutat on volem viure. No es tracta de redefinir els límits per millorar l’escenari de la vida, sino la vida mateixa.


18/06 > Marina P. de Cabo: FURGAR-SE EN LES ENTRANYES A LA RECERCA DE LA PARAULA PRÒPIA

La literatura, i en concret la poesia, com a eina per sobreviure al col·lapse, a “no poder més”. La paraula literària neix al centre del propi cos, en la profunditat de l’entranya: comunicar fugint de la mortalitat, transcendint els límits físics de l’individu. Més enllà de l’espai/temps conversarem amb obres escrites fa segles, escrits llunyans, conquerint llibertats mitjançant la subversió d’anomenar.

 

*Les conferències són independents però, estan interrelacionades: el cicle ofereix diferents punts de vista i eines d’anàlisi crítica, possibilitant mirada interdisciplinària pròpia.
**Aforament limitat, es recomana fer inscripció prèvia.

Activitat gratuïta

Data

04 - 18 juny 2024
Caducat!

Hora

Dimarts
19:00 - 20:30

Més informació

Inscriu-te

Etiquetes

Presencial
Categoria

Organitzador

Ivan Murray, María Gómez, Marina P.de Cabo