Trucs per millorar la composició de les imatges a Instagram

La creixent popularitat d’Instagram ha fet que les fotografies en format 1:1 o quadrat estiguin més de moda que mai. L’aplicació ha fet que milions de fotògrafs/es i persones aficionades a la fotografia al voltant del món s’adaptin a aquest inusual format a l’hora de realitzar les seves captures.

Cada tipus de fotografia té les seves pròpies regles i trucs que ens ajuden a aconseguir transmetre el que volem. Aquí t’oferirem alguns trucs per a millorar la composició de les teves fotos d’Instagram.

  • Col·loca al subjecte en el centre: quan treballem amb una proporció 1:1 i centrem al subjecte principal de la foto i fins i tot altres objectes que puguin actuar com a marc natural en la captura, aconseguim aportar més força a aquest subjecte i d’aquesta manera, dirigir l’atenció cap a ell.
  • Pensa en la grandària de visualització: quan parlem d’una fotografia per a Instagram, hem de tenir en compte que la grandària de visualització serà la grandària de la pantalla d’un dispositiu mòbil. Per aquesta raó, hem de centrar-nos en el que volem mostrar, tancant l’enquadrament encara que perdem informació del que envolta a aquest en el seu entorn.
  • La regla dels terços: segurament ja coneixereu la regla dels terços, aquesta és la regla a tenir en compte més comuna en fotografia, i encara que funciona millor amb un format tradicional en les fotografies quadrades també pot funcionar bé.
  • Millora la regla dels terços: una tècnica que ens pot ajudar a aconseguir millors enquadraments és pensar en cada zona de la fotografia com una foto diferent. És a dir si tracem una quadricula amb 9 quadres o zones a la foto, podem centrar al subjecte principal dins d’un dels quadres independentment que aquesta sigui o no la zona central de la foto. També podem centrar-ho dins d’una zona que ocupi més d’un quadre.
  • Utilitza la simetria: la simetria és un recurs que pot funcionar molt bé en una fotografia quadrada, augmentant la bellesa estètica d’aquesta i ajudant a reforçar encara més l’atenció en l’objecte principal.
  • Fes ús de les diagonals: un altre dels consells més comuns en la composició fotogràfica és l’ús de les diagonals i en les fotografies amb format 1:1 funciona fins i tot millor si cap. Per a aconseguir-ho has de situar els objectes principals dins d’una mateixa línia imaginària que va des d’una cantonada de la foto a l’oposada. Aquesta tècnica aconsegueix que es faci més èmfasi en la interacció entre els subjectes que estan sent fotografiats.
  • Condueix la mirada cap al subjecte principal: utilitza les línies que trobis en l’enquadrament per a conduir l’atenció del la persona que vegi la foto cap al subjecte principal. A més d’aconseguir portar la seva atenció on vols, la fotografia serà més estètica i tindrà més força.
  • Utilitza els espais buits: en moltes ocasions menys és més i el cas de la fotografia no és una excepció. És molt més difícil aconseguir que una foto sigui bona quan l’enquadrament està saturat d’elements que quan tenim un enquadrament més net. La simplicitat aporta sofisticació i modernisme, si a més tenim en compte que la visualització de la fotografia es realitzarà a una grandària bastant reduïda, podem pensar que és absurd omplir l’enquadrament amb objectes, ja que no es podran apreciar amb claredat.
  • Dispara en panoràmic i després retalla: encara que al principi et pugui costar adaptar-te a retallar la imatge, és una bona idea fer les fotos en el format panoràmic i utilitzar l’opció crop o retallar de qualsevol editor per a transformar-la en una imatge quadrada. D’aquesta manera tindràs més marge a l’hora d’obtenir l’enquadrament definitiu i podràs corregir petits errors en l’enquadrament.

Estigues al dia, inscriu-te al nostre butlletí